SIM TRÄNING

Gooooooooooooodmorgon på er allihopa! 

Ny vecka – nya möjligheter! ……wow vad jag är positiv, chockade mig själv lite där.

Aja, imorgon börjar jag jobba min sista arbetsvecka innan jag går på SEMESTER!! Såååå efterlängtat. Det är inte svårt att se det positiva i livet då 😉

Nu när sommaren är här så gör vi inget annat än att bygga. Vi är snart klar med min hundvrå! (ni minns den jag skulle ha släden, foder osv i – typ förråd för hundsakerna). Under den här ledigveckan har vi: byggt taket och satt upp osb skivorna där (inte så lätt på två pers). Sen fick vi upp fönstret, fogskummat, monterat vägghylla, byggt däckhylla (vi kommer ha bildäcken där inne också), byggt bord, satt upp lampa osv. Nu är det bara lite små fix kvar så är vi klar sen ? Då kommer vi väl direkt börja på att bygga dom tre nya hundgårdarna ?

Igår var det väldigt varmt ute så jag tyckte att det var ett utmärkt tillfälle att introducera hundarna till simträning! Klockan var runt 16.00 på eftermiddagen och i poolen var det runt +20 grader! ☀? Alla fick simma och alla var väldigt duktiga för att vara första gången. Vi körde bara ca 2 minuters sim på varje hund då jag vill börja mjukt och vänja in dom lite med det.

Hundarnas utrustning när dom simmar är: Sele som sitter under flytvästen + halsband.

Jag har satt upp en stolpe från den motsatta sidan från där jag står och skruvat fast en ring i den. Genom ringen så har jag trätt en spårlina som jag sedan kopplar fast i selen så jag kan stå framför hunden och samtidigt hålla emot med linan så dom inte bara hoppar ut igen. Jag har även ett koppel i halsbandet där jag förhindrar att dom far för mycket åt sidan och hoppar ut den vägen också. Har aldrig simtränat mina hundar tidigare så det ska bli spännande att se resultat från den här sortens träning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *