NYA FLOCKMEDLEMMAR!

Vissa av er kanske redan följer oss på instagram (@riverhuskies) och har sett att vi har fått in nya familjemedlemmar, men för er som inte gör det (why?) så tänkte jag presentera dom lite för er här!

Vi har välkomnat Blue Neptune’s Nereid ”Helmer” och Fugitive’s Grym till familjen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ni kanske minns mitt inlägg  http://www.riverhuskies.com/2018/01/22/drommer-och-langtar/ där jag berättade om kruxet med att hitta nya vuxna familjemedlemmar. Ungefär en dag efter det inlägget kom upp så blev jag kontaktad av Charlotta Lundgren som skrev till mig och hade läst mitt inlägg. Hon sa att hon hade två killar hemma hos sig som hon kanske skulle kunna tänka sig omplacera till mig. Vi skrev mycket till varandra dom nästkommande dagarna och jag bombarderade henne med alla möjliga frågor då jag gärna vill veta ALLT! Det slutade då med att den 15:e februari så körde jag och min bästa vän ner till Linköping och tillbaka över dagen och hämtade hem killarna!

Grym är morbror till mina valpar så jag visste lite grann vad jag köpte. Ett riktigt kraftpaket i selen som inte skulle märka om han sprang över en bil som stod mitt på spåret. En kille som ger 100% i arbetet och är otroligt het i starten. Helmer är motsatsen till Grym nästan överallt. Han är väldigt lekfull utomhus här hemma och lugnet själv vid starten. Han arbetar också på bra och är riktigt snabb, kanske för att han är mer ben än kropp. Han är även kastrerad. Killarna har bott ute i hundgård hos Charlotta nere i Skåne med värme i kojorna som har gjort att dom har lite lite med päls här uppe ( vi har -20 just nu). Dom är även ovan med att bo inne så det har vi jobbat mycket på dom här två veckorna. Det har varit mycket nytt för dom här killarna. All den snö som vi har, dom har inte sprungit framför släde något ofta och aldrig skidor – vilket gubben har kört dom på 3 gånger.

Vi försöker fortfarande att hitta en rutin nu med 6 hundar, vilket Zola bestämde sig för att göra ännu värre för oss och började sin första löp för några dagar sedan. Men oj vad jag är glad över att ha dom här. Drömmen om mitt eget spann har äntligen slagit in och med Scott, Zola, Grym och Helmer är vi tävlingsredo redan nästa säsong! Åh vad jag tycker om dom allihopa!

Jag vill bjuda på en bild från dagens träningspass! Jag hade skotermattan nere hela tiden och bromsade på ordentligt utförs och hjälpte inte till någonting i uppförsbackarna. Ändå körde vi vårt 7.3 km spår på 17,5 minuter och höll en snitt tid på 24.5km/timmen. Jag är väldigt noga med att inte köra valparna för hårt eller för fort, men dom små kraftpaketen vill bara gå snabbare (vi körde 2minuter snabbare idag än i tisdags) så jag tror jag måste sätta ner foten lite nu och hålla igen på farten 🙂

4 thoughts on “NYA FLOCKMEDLEMMAR!

  1. Så himla härlig läsning – jag är inte liiiite avis på att du nu har ett fullt spann i träning inför nästa säsong 😉 Stort lycka till i fortsättningen! Jag håller ett öga på er 🙂

    1. Åh men tack så mycket kära du! Ja jag är överlycklig över det och kan knappt bärga mig till nästa säsong! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *