DRÖMMER OCH LÄNGTAR

Som några av er kanske vet så är jag på jakt efter ytterligare familjemedlemmar. 

Jag söker med hull och hår efter en eller två vuxna hanar att flytta in till vår familj och bli en del av vårt team. MEN vart ska man börja!? Det är som en djungel!

För det första så är detta egentligen helt fel säsong att leta på, då det är högsäsong inom draghundssporten och de flesta är ute och tävlar med sina hundar. Dock så har jag inte så bråttom då det är först till hösten som vi sätter igång på riktigt, men det vore fint om hunden redan har bott in sig då. Samt att jag även har planer på att köpa in valpar till sommaren och skulle helst slippa att ha både nya valpar och nya vuxna samtidigt – för att kunna ge alla så mycket uppmärksamhet som möjligt i början.

Sen även om jag skulle hitta en hane till salu, så måste det vara en som jag genuint tror skulle passa vår familj perfekt. Gärna hårt arbetade, snabb hane som är så lugn som möjligt hemma och inomhus. Då man frågar andra människor om vilka linjer och hundar som dom tycker är bäst så får man väldigt många olika svar. Det är nästan så att om man frågar 10 personer så får man 10 olika svar tillbaka. Detta har gjort att jag helt plötsligt känner mig sprängfylld med information och inte riktigt vet vad jag ska göra av den. Jag har i alla fall turen att känna mycket husky folk och uppfödare som har lovat att hålla ett öga öppet åt mig.

Man skulle kunna ta det den långa vägen och köpa in valpar från kennlar/föräldrar/linjer som man är intresserad av  vilket jag även hoppas på att göra till sommaren) men man måste ha i åtanke att hundarna då inte är tävlingsklara på ca 2 år, beroende på när dom föds. Då måste man även ha i åtanke om hundarna man redan har hemma som sakta men säkert blir äldre. Det är det stora kruxet med den här sporten – planeringen. Man måste planera minst 2 år fram för att vara säker på att man har tillräckligt med hundar osv.

Det är så mycket mer jag skulle kunna skriva om detta ämne, men samtidigt vet jag inte hur jag ska formulera mig. Jag får bara hoppas på att vår nästa familjemedlem snart dyker upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *