OM OSS

Mitt namn är Victoria Åström, jag är 28 år gammal och bor i en liten by som heter Björksele och ligger i Västerbottens län. Där bor jag tillsammans med min make Sebastian och våra 5 hundar.

Jag blev introducerad för rasen när jag och min man blev tillsammans då hans familj har husky blandisar och kör drag på hobbynivå. När vi flyttade till vårat egna hus kändes det väldigt tomt utan en fyrbent vän, då både jag och sambon alltid varit van med hundar hemma. Det tog då därför inte lång tid innan jag köpte min första egna husky – Bacardi.

Tillsammans har vi vuxit, lånat in hundar för att ha ett 4spann att köra och ju mera åren har gått, ju säkrare har jag blivit på mitt intresse – draghundar. Vega kom till oss som omplacering vintern år 2016. Vi blev lite mer självständiga och jag hade nu ett tvåspann. Köpte en kickbike under sommaren och på så vis började vi även med barmarksdrag. Under våren 2017 så bestämde jag mig för att detta verkligen är något jag vill satsa på! Att ha mitt eget team och utöka vår familj. Sagt och gjort så flyttade två valpar in till oss i mitten av juni, syskonen Scott och Zola. Den sommaren tog jag grönt kort, ställde ut Bacardi för första gången på en officiell utställning och ansökte om ett kennelnamn som blev godkänt 1a oktober. RIVERHUSKIES var född. Vi gjorde även våran debut på barmarks banorna under SM i barmark i Falun. I Februari 2018 utökade vi vår familj med ytterligare 8 tassar då Grym och Helmer flyttade till oss. Grym är även morbror till valparna.

Utöver mitt heltidsjobb inom gruvindustrin så är jag även ordförande i Älvarnas draghundsklubb, en aktiv draghundsklubb i västerbotten. Jag har läst hundens beteende och uppfödarutbildningen som distansutbildningar via Svenska Kennel Klubben och är grönt kort instruktör via Svenska draghundsportförbundet.

Under vintern 2019 så debuterade vi på tävlingsbanorna på snö och spannklassen. Detta gjorde vi på Bäver open i Norråker v.5 och efter två dagars tävlande så tog vi hem guldet i SP4 C!

Har stora planer för framtiden men ser även till att leva mycket i nuet! Följ gärna med oss på våran resa att växa inom draghundsporten här via hemsidan

Ha det gott! / Victoria