NATIONELL UTSTÄLLNING I PITEÅ!

Idag gick årets första utställning av stapeln! Jag, Bacardi och Zola drog iväg till Piteå direkt på morgonen. Jag måste erkänna att jag har varit lite nervös då det var Zolas första utställning (hon är lite skygg av sig) plus att jag for själv med två tikar som skulle visas just efter varandra.

Zola skötte sig bra och var väldigt ivrig i ringen. Vi fick springa några varv då hon var så glad och gärna ville busa. Zola fick Very good plac 2 med den här kritiken: ”Elegant tik av mycket god typ. Bra huvud men kunde haft mer volym. Fin hals, kunde haft mer förbröst. OK bröstkorg, OK länd, något avfallande kors. Lite kort päls. Kunde haft mer stabila rörelser, är lite lös men det kan komma med tiden”

Bacardi, som är mer rutinerad, låg bredvid mig och typ sov tills det var dags för oss att gå in i ringen. Efter ett hastigt byte av hund så var det hennes tur och hon var exemplarisk i ringen! Bacardi fick Good (oplac) med den här kritiken: ”Tik av god typ. Ganska späd benstomme och nosparti. Välskuret huvud, fina öron. Något stel i skuldran. OK kropp. Ganska fattig i sina lår och benstomme. Kunde ha haft bättre svansföring. Tar inte riktigt ut steget bak”

Domare Börge Espeland, Norge.

Vi är nöjda med dagen och ser nu fram emot SPHKs polarhundsutställning i Piteå v.28 ?

(inser att jag måste ta mer ”stå” bilder på hundarna!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *