SPHK UTSTÄLLNING I PITEÅ

I söndags var det dags för den årliga utställningen som svenska polarhundsklubben övre norra har i Piteå.

Kvällen före så kom Sofia förbi med två av hennes hundar. Hon skulle sova hos mig och åka med oss upp till Piteå. Vi surrade en massa, gjorde pizza och drack vin – en supermysig kväll. Så himla kul att få lära känna henne!

På söndagen så tog vi oss iväg lite sent och blev sinkade av vägomläggningar på vägen dit. Vi vart lite stressade men innan slutet vart vi bara en minut sen – YEY!

Bland det roligaste som finns med utställningar är att träffa allt folk igen och se alla fina hundar. Det var så himla kul att träffa Victoria, Agge, Sanna och valparnas uppfödare Frida och Andreas igen. Sen fick jag äntligen träffa Charlie och Amanda för första gången! Polarhunds folk är världens bästa folk! ?

Det var väldigt varmt och kvavt på utställningen! Jag smälte till en pöl. Jag var verkligen problem i den här värmen. Mina tjejer skötte sig utmärkt under utställningen. Zola hade gjort en helomvändning från förra utställningen och va såå lugn. Den här gången kunde jag till och med lämna burarna utan att hon började tok skrika – win!

Såhär löd kritiken: 

Zola – Very Good
”Feminin tik med bra proportioner. Bra huvud och uttryck, korrekt bett. Bra hals och överlinje. Tillräcklig kropp för åldern. Öppna vinkar fram och bra bak. Bra ben och tassar, bra päls. Rör sig med ganska bra drive men blir kort och instabil i fronten. Trevligt temperament. ”

Bacardi – Good
”Mäter 57 cm (max enligt rasstandard är 56). Stor, kraftig tik med bra proportioner. Ok huvud, korrekt bett. Bra hals, ej helt fast i överlinje, normala vinklar. Bra kropp med aningen högt hull. Tillräcklig benstomme. Något platta tassar, bra päls. Rör sig kort trångt bak, lite instabil fram. Trevligt temperament.”

Zola behöver en säsong i selen för att bygga på sig tillräckligt med muskler för att få en stabilare front. Hon är ju fortfarande bara barnet. Med Bacardi visste jag att hon var lite för tjock och för hög – så ingenting där kom som en överraskning. Dock är det första gången vi blivit måttade (och då har vi ändå varit på ca 10 st utställningar – både inofficiella och officiella). Jag tror att jag kommer sluta ställa Bacardi efter det här året. Hon får inte bättre än VG på utställningar då hon har trånga vinklar bak men vi får se ?

Tack alla inblandade för en super trevlig dag!

foto: Sofia Ericsson

foto: Katarina Palm Worrsjö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *