EN LONG DUE UPPDATERING

Snart är det 2 månader sen jag hämtade hem Grym och Helmer och introducerade dom till vår flock och familj. Over all så tycker jag att det har gått bra.

Från början så var det såklart lite ovant. Jag har mina hundar inne hälften av tiden och det var inte grabbarna vana med. Så såklart så vart det lite kissa inne och det tog dom ett tag att börja slappna av inne. ( FÖRSTÅELIGT!) Introduceringen till den befintliga flocken gick också bra – förutom en twist. Redan från dag 1 så morrade Grym till Scott när han var nära vilket ledde till en osäkerhet hos Scott. Det gick utmärkt mellan alla andra och jag kommer jobba hårt med att få dom att komma överens. Dom är så lika varandra att jag tror att dom skulle blir nära vänner om dom gav varandra chansen. Varför har jag inte gjort det tidigare då? Jo, för som jag sa i ett tidigare inlägg så började Zola löpa en vecka efter pojkarnas hemkomst så då backade jag hellre än att prova någonting dumt. Scott fattar inte riktigt löp än då han fortfarande är så liten men Grym blev ganska intensiv. Så nu ska jag börja med koppelpromenader med bara dom två så dom får vara med varandra utan att behöva va upp i varann. ?

Våren har kommit och solen har hittat tillbaka efter sin vinterdvala. Klarblå himmel med flera plusgrader på dagen har resulterat i att vårt spår snabbt har blivit mjukt. Nu kommer jag börja träna ner hundarna. Vi kommer träna mer sällan och kortare distanser för att förbereda inför sommaren. Någonting jag är ganska sugen på att träna i sommar är sim för hundarna! Har inte provat det förut men det är ju jätte effektiv träning! Just nu står Helmer då han har skadat trampdynan så sockar, tass salva och vila står på hans schema.

Ska försöka uppdatera mer ofta då jag är rätt dålig på det just nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *