THE START OF SOMETHING NEW

Valparna har nu sprungit framför släden några gånger var ( kan nog räkna dom på två händer ) och deras inlärningsperiod är nu igång. Båda två visar ett otroligt driv och en fart som är helt magisk att bevittna. Dom är båda väldigt starka med muskler som är väl synliga. Vi går inte på många koppelpromenader här hemma utan vi har istället hägnat in en stor yta av vår gård som går ända in i skogen. Det är för att dom ska kunna få springa ”lösa” och busa som dom vill utan att man ska måsta hålla ett vakande öga på dom hela tiden. Lös under kontrollerade former. Detta har i sin tur givit en god grundkondition och kroppskontroll som jag inte hade kunnat ge dom med endast koppelpromenader.

Scott har vuxit sig stor och stark. Han är lätt den starkaste hunden i flocken (dock har han ju bara tjejer att jämföra sig med) och den största. När jag körde 3-spann för första gången i år, med Scott, Bacardi och Vega märkte jag ingen skillnad från att köra 4-spann med Tussie och Kia i wheel. Det säger en hel del.

Zola har alltid visat en otrolig kroppskontroll och hon har tagit det med sig i draget. Hon har även gott och blivit väldigt snabb ( hon konkurrerar starkt med Vega). Hon fick gå i led med just Vega en snabbis för några dagar sen då det var vilt i skogen och jag inte ville ha henne lös. Till min stora förvåning, och glädje, så tog hon höger utan att tveka när jag skrek höger. Första gången i led och hon beter sig som att hon är 6 år gammal och aldrig har gjort något annat.

Fortsätter valparna på den här vägen så kommer framtiden att vara obegränsad! Med en stor och stark Scott och en smidig och snabb Zola så har jag ju drömparet! Diamanterna ska slipas och även fast en hund aldrig kommer att vara färdiglärd så ser framtiden ljus ut!

Jag bjuder på två filmer från deras träningar. Videorna är filmade med min nya Go Pro Hero 6 som jag fick av min sambo i julklapp och som ger helt otrolig kvalie på filmerna! När jag kör valparna så kör jag 3-spann. Jag kopplar in en valp tillsammans med dom vuxna och låter den andra springa lös. Efter halva sträckan så byter jag valp och den andra får springa lös. Vi har dragit upp en genväg på vårat spår i byn som ger en härlig 5km sträcka för valparna att tränas på. Genvägen går över en liten bro en bit och sedan tillbaka på det vanliga spåret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *