SLUTET PÅ SÄSONGEN

Nu är vintersäsongen slut för den här gången. Släden ska nu packas undan och skidorna få skyddsvalla tills vi tar fram allt till vintern igen. Suck.

Jag längtar egentligen efter sommaren med allt vad den innebär, men jag känner redan av abstinensen efter släden, och det har knappt gått två veckor! ? När våren/sommaren kommer så byter vi lite fokus på hur och vad vi tränar. I skrivande stund så har jag nyss kommit hem efter ett canicross pass med Scott och Zola. Det var deras första gång så vi mjukstartade men jag blev lika imponerad som jag vanligtvis blir när jag tränar valparna. När ska jag någonsin sluta imponeras av Zola? Världens bästa tjej visste precis vad hon skulle göra och efter ca 2 sekunder så var hon igång och höll tempot hela vägen. Så vad gör vi när vi inte har ett spår med snö att utnyttja?

  • Vi klickertränar en hel del för att ha lite lydnad med i leken. Att starta upp hjärnkontoret lite nu och då och för att bygga mer relation.
  • Under barmarkssäsongen är det flest utställningar i farten och vi brukar fara på en par stycken per år. Just nu har jag sikte på Piteå nu i maj, Gällivare vecka 26 och Piteå vecka 28 (där det både kommer vara en internationell utställning plus en för Svenska polarhunds klubben)
  • Som ni kanske märkte från några rader upp så canicrossar vi. Vilket är att man springer med sin hund. Hunden har en sele som sitter fast i en lina, som sitter fast i ett bälte, som sitter fast i en själv! Riktigt kul men ganska jobbigt för en matte med dålig kondis..
  • Vi brukar köra lite styrketräning i form av att hunden har på sig antingen en klövjeväska eller att hunden drar en kätting. Jag tycker mycket om när hunden får dra kätting då det blir ganska livat av det så då lär dom sig att ignorera konstiga ljud.
  • Nytt för i år är att vi har tänkt prova simm träna! Jag vet inte riktigt hur än. Antingen köper jag en pool som vi har på gården eller så får man fara och bada i älven någonstans!
  • När hösten kommer och temperaturerna faller så är det dags att börja hårdträningen igen. Där blir det träning med kickbike och fyrhjuling! Med kickbiken tar jag 1 eller 2 hundar där det oftast går fortare så man mest tränar snabbhet. Med fyrhjulingen kan jag ta alla hundar och köra ett spann igen och variera hastighet och hur tungt det ska gå!

Ungefär såhär kommer vår barmarksäsong att se ut och jag kan knappt bärga mig tills nästa säsong hårdträning drar igång!! ?

bild från en av kickbike turerna förra hösten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *