8 MÅNADER

Idag blir Scott och Zola 8 månader! ? tiden går så fort men samtidigt så långsamt. Dom var ju så otroligt söta när dom var små men helt ärligt så kan jag knappt bärga mig tills i höst då dom kommer va runt 16 månader och redo för full träning! Jag har sedan så länge tillbaka velat ha mitt eget spann utan att behöva låna in hundar så jag hade lätt kunnat skippa den här vintern och bara snabbspola fram till nästa direkt!

Igår så tränade vi och jag bestämde mig för att öka distansen lite med valparna. Jag kanske redan har berättat att vi har gjort en egen lite sväng just för valparna som är 5km lång. Sen jag började köra valparna så har jag gjort så att jag har kört 3-spann med en valp dom första 2.5 km medans den andra valpen fick springa med lös och sedan bytt valp efter halva vägen. Detta har jag gjort för att det är väldigt viktigt att inte köra en valp för hårt. Dom växer fortfarande och kan ta skada av att pressa sin kropp för hårt. Jag skulle inte heller vilja riskera att det tex. går för fort för dom (eller för långt) så att dom bara tycker det blir obehagligt.

Det har gått super bra och dom har även fått köra 3.5km var innan jag bytte valp, denna gång runt det längre spåret. Men igår gjorde jag bedömningen att jag tror att valparna är redo att springa hela 5km runt! Det var super kul att köra mitt eget 4spann, även fast Bacardi sprang ganska dåligt igår, och det gick hur bra som helst. Dom är verkligen super snabba dom här stjärnvalparna! Vi tog en pause efter 3km då valparna la sig ner en sväng för att käka lite snö, men bara efter 30sek så stod dom upp igen och gnällde över att dom ville iväg. Så det var helt klart rätt beslut att öka distansen!, sen hade dom inte ens värdigheten att vara trötta efteråt heller.. Scott är min lilla muskelknutte. Med en styrka hos en oxe matar han på lika mycket i uppförsbackarna som på planmark. Sen, min älskade lilla Zola. Hon är verkligen snabb som vinden och springer lika fort som Vega här hemma. Dom 2 gånger jag har haft henne i led så har hon bägge gångerna tagit mitt höger kommando och tvingat Vega ut och av spåret! Detta för mig är helt makalöst! Jag har tyvärr ingen kommandoledarhund som kan lära upp nästa generation så att hon förstår vad jag vill förstår jag knappt! Fortsätter hon såhär kommer hon aldrig få gå ur sin ledarposition.

bjuder på en film från igår då Zola knuffar Vega rätt! (ignorera min röst tack!)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *