idag var en bra dag!

Som rubriken lyder så var dagen super bra!

Idag var min första dag på ledigveckan så bästa sättet att fira det på måste vara att köra hundar ?

Vi har hittills kört tvåspann men med tanke på all snö och inga preparerade spår så har det gått tungt. För att hundarna ska få köra längre och lite lättare så gick vi idag över till 4-spann! Så efter att jag packat in mina hundar så for jag ner till svärföräldrarna och hämtade deras två husky blandningar Kia & Tussie.

Jag körde dom fyra efter en väg uppe på berget i byn och handvände dom efter halva sträckan. Det har tidigare inte varit uppskattat hos hundarna, att springa tillbaka samma väg igen, men idag gick det suveränt! Herregud vad mina hundar har utvecklats senaste halvåret!

Efter vår träning tog jag ur Kia & Tussie ur spannet men lät Bacardi och Vega stå kvar i led – det var dags att köra valparna!

Det gick väl egentligen bra! Dom sprang superbra och jätte fint! Dock fattade dom inte hela den här sitta fast i lina grejen och att då handsno dom efter halva sträckan var inte populärt. Efter otaliga försök att få dom att vända till rätt håll så kopplade jag lös Scott (han lyckades göra många lintrassel 😉 ) så han fick springa bredvid på väg hem.

Jag är super nöjd med dagen! Nästa gång jag ska köra valparna kommer jag att se till att jag har en handler med mig plus att köra på nått ställe så vi slipper sno efter vägen. Då tror jag det kommer gå suveränt! Jag menar, dom sprang ju riktigt bra och det är ju huvudsaken! Resten kan vi jobba på sen ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *