första slädturen!

HUUUUR UNDERBAR VAR INTE GÅRDAGEN?!

När vi vaknade igår så fullkomligt kräk snöade det utanför! jippie!!!

Vad är då bästa sättet att fira det på? Jo, att damma av danlern (släden) och packa bussen full med hundar ?

Vi kontroll körde vägen innan bara för att kolla att inte någon sten eller barmark var framme sen var det bara att börja sätta ihop släden.

Jag har faktiskt aldrig kört ett tvåspann tidigare med släde utan brukar alltid låna in så jag har fyra hundar, men vi har höst tränat så pass mycket i år så jag såg det inte som något problem. Vi behöver faktiskt träna mer styrka än snabbhet just nu. Så ett oplogat spår, två hundar, en matte och massa saker i slädsäcken gjorde nog susen.

Just när jag stuckit iväg så släppte sambon ut Scott som fick springa lös bredvid oss, det tyckte han va superkul!

Bacardi har gjort otroliga framsteg under höstens träning!

Hon har tidigare inte jobbat på så bra i uppförsbackar om jag får säga så, det är inte så ofta linan varit sträckt. Samt att hon har varit lite nojig. När det låter för mycket från bromsen eller något annat ovanligt ljud från släden har hon kollat bak. Det är något vi har jobbat otroligt mycket med under sommaren och hösten. Hon har b.la. fått dra kedjor efter sig för att vänja sig med ljud.

Igår exploderade mattehjärtat och jag kan ärligt säga att Bacardi jobbade på bäst av dom två! Det var som att ha en helt ny hund framför släden! Hon slutade aldrig jobba uppför och jag tror inte hon kollade bak en enda gång! Jag är så stolt jag tror jag spricker. Det känns så underbart när all träning ger resultat och man överkommer sina problem!

Längtar redan till nästa tur!

Tänkte dela med mig av en liten film från idag ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *